Вантажівку Тесла презентують у вересні, пікап - через 18-24 місяці

24.04.2017 р.

Наші новини

У вересні цього року виробник електромобілів Tesla Inc. представить першу вантажну модель. Про це голова компанії Ілон Маск повідомив у своєму Twitter, відмітивши при цьому, що команда, яка займається цим проектом, "виконала приголомшливу роботу" і "створила машину серйозно нового рівня".
Випуск так званого Tesla Semi (від semi-trailer truck "тягач") каліфорнійський виробник анонсований влітку 2016 року. Тоді Ілон Маск опублікував в блозі на сайті Tesla великий програмний текст - другу частину свого "Генерального плану" (Master Plan, Part Deux), присвячений, в тому числі, і розширенню модельного ряду.
Розробкою вантажівки керує колишній програмний директор Model S Жером Гільєн, який у минулому працював над вантажними авто в Daimler. Якою буде вантажівка Tesla, поки можна лише здогадуватися. Швидше за все, її особливістю, яка зацікавить публіку, буде потужна електрична силова установка. В той же час автопілот, який є іншим "козирем" електрокарів Тесла, нова модель навряд чи отримає на перших порах, оскільки, на думку Маска, вантажівки потребуватимуть водіїв ще декілька років (йдеться про повноцінний автопілот).
Крім вантажівки, у Tesla будуть ще, щонайменше, дві моделі з комерційним прицілом - пікап і автобус. При цьому перший дебютує через 18-24 місяців, про що Маск також написав у Twitter. В той же час основна ставка як і раніше робиться на легкові електромобілі: через лічені місяці відбудеться прем'єра компактного седана Model 3, в найближчому майбутньому до неї приєднається маленький кросовер Model Y.
Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей