240-сильний електрокросовер Abarth 600e вперше показали без камуфляжу

12.02.2024 р.

Наші новини

Марка Abarth, що входить до концерну Stellantis, частково розсекретила свою другу електричну модель, яка наразі проходить заключні тести перед повноцінною прем'єрою. Виробник підтвердив, що новинка називатиметься 600e, і опублікував її перше зображення без камуфляжу. Фото зробили під час зйомок рекламного ролика у Мілані.

В основі Abarth 600e лежить доопрацьована з використанням гоночних технологій платформа eCMP, що отримала власну назву Perfo-eCMP. Від моделі Fiat «гарячий» електромобіль відрізняється переналаштованими підвісками, потужнішими гальмами, розробленим спеціально для електромобілів диференціалом підвищеного тертя, а також електромотором, віддачу якого збільшили зі 156 до 240 к.с. Це робить новинку найпотужнішим Abarth в історії бренду.

Abarth 600e – субкомпактний кросовер, що є спортивною версією моделі Fiat 600e. Від донора його відрізняють агресивніше оформлення передньої частини, масивний спойлер на п'ятих дверях, 20-дюймові колеса. Диски взуті у спеціальну гуму з поліуретановими вставками. Технологія, запозичена у болідів Formula E, забезпечує покращене зчеплення у поворотах без шкоди для запасу ходу та акустичного комфорту.

На фото показаний електрокросовер у «вітальному» виконанні Scorpionissima, тираж якого обмежать 1949 екземплярами – на честь року заснування компанії. Його особливістю стане ексклюзивний відтінок кузова Hypnotic Purple.

Зображень інтер'єру поки немає, але раніше компанія повідомляла, що в салоні встановлять більш комфортні сидіння з гоночною ергономікою і набивкою з чотирьох різних видів піни.

Першим електромобілем Abarth став хот-хетч 500e, аналогічно створений на базі Фіату. Моделі також підняли потужність (зі 118 до 155 к.с.), додали ексклюзивні режими водіння та більш агресивний синтезований звук.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей