Tesla будує найбільшу у світі сонячну станцію на даху - її отримає Гігафабрика

07.03.2018 р.

Наші новини

В Мережі опублікували супутникові знімки будівельного майданчика на Гігафабриці. На фото видно, як на північній стороні фабрики встановлюють сонячні панелі. Після завершення будівництва СЕС потужністю 70 МВт стане найбільшою у світі сонячною установкою на даху.

На сьогодні рекорд найпотужнішого сонячного даху належить установці потужністю 11,5 МВт в Індії, яка здатна забезпечити електроенергією 8 тис. будинків.

Раніше Ілон Маск обіцяв, що "GF 1 буде повністю електричною фабрикою, на якій викопне паливо (природний газ і бензин) не споживатимуться безпосередньо".

"Ми використовуватимемо 100% стійку енергію, комбінуючи 70 МВт потужності на сонячному даху і сонячні панелі, встановлені біля фабрики на землі з акумуляторами. Сонячний дах Гігафабрики буде приблизно у 7 разів більше за найбільший у світі сонячний дах, який існує сьогодні", - заявив раніше Ілон.

Також на Гігафабриці передбачена переробка та утилізація батарей.

Будівництво Гігабафрики в Неваді поділено на черги, щоб Tesla могла вже вести виробництво, розширюючись в процесі. Офіційне виробництво літій-іонних батарей на фабриці стартувало у січні 2017 року.

Будівництво Гігафабрики має бути завершене до кінця поточного року. Будівля стане найбільшою у світі за площею. На потужностях планується виробляти близько 35 ГВтгод літій-іонних акумуляторів на рік.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей