DHL: вантажівки Tesla окупляться за 1,5 роки

28.02.2018 р.

Наші новини

Джим Монкмейер, президент транспортного підрозділу відомої логістичної компанії DHL, заявив, що перехід з дизельних вантажівок на електричні Tesla Semi дозволить заощадити перевізникам значні кошти.

Монкмейер був одним з перших, хто замовив електричні вантажівки Ілона Маска, які  почнуть випускати у 2019 році. Президент з транспорту заявив, що 10 замовлених вантажівок - це пробна куля, і пройде немало років, перш ніж компанія замінить більшість своїх дизельних вантажівок на електричні. В той же час він вважає, що відмова від дизельних транспортних засобів на користь електричних може серйозно допомогти компанії.

Монкмейер стверджує, що різницю між покупною ціною Tesla Semi і традиційною дизельною вантажівкою можна окупити менш ніж за два роки завдяки економії на технічному обслуговуванні і паливі.

"За нашими оцінками, ми могли б окупити придбання [вантажівок Tesla Semi] протягом півтора років завдяки використанню електроенергії, а також зниженню витрат на технічне обслуговування. Економія на обслуговуванні може бути величезною тільки тому, що (електричні) двигуни набагато простіше з точки зору кількості деталей і складності конструкції", - заявив топ-менеджер.

Не дивлячись на впевненість у завтрашньому дні електромобілів, представник DHL все ж виявив заклопотаність темпами розвитку зарядної інфраструктури. Саме наявність мережі зарядних станцій в США і у всьому світі він назвав головним обмежуючим чинником на шляху до загальної електрифікації.

Варто відмітити, що в Tesla відмінно знайомі з цією проблемою і вже обговорюють з покупцями своїх вантажівок розвиток зарядних станцій Megacharger, розрахованих на комерційних користувачів і батареї максимальної місткості, яка помітно вище, ніж у легкових електромобілів.

Вже після публікації цієї новини на неї відреагував особисто глава Tesla Ілон Маск. У своєму Twitter він відмітив, що термін окупності - це не єдине, чим зможе здивувати Tesla Semi.

"В мене є оптимізм з приводу того, що фінальна версія Tesla Semi отримає більш просунуті характеристики в порівнянні з оголошеними у момент анонса, причому за ту ж вартість. Tesla Semi буде чимось абсолютно особливим", - сказав Ілон Маск.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей