У Норвегії створили гібрид велосипеда та електромобіля

15.02.2018 р.

Наші новини

Вперше про Podbike стало відомо в листопаді, проте тоді були доступні лише рендери машини. Однак нещодавно компанія Elpedal - розробник новинки, який знаходиться в Норвегії - презентувала перший прототип - на спецзаході в місті Саннес.

Podbike є чотириколісною машиною - з педалями, підключеними безпосередньо до генератора. Коли водій крутить педалі, енергія від них електрично передається до пари моторів (вони встановлені на задніх колесах). Крім того, додаткова енергія поступає від знімного акумуляторного блоку. Максимальна швидкість Podbike, як повідомляється, складає 25 км/год.

Веломобіль матиме запас ходу приблизно в 60 км (чи більше, якщо будуть додані додаткові батареї). У комерційному варіанті машина, як очікується, важитиме 40 - 50 кг з однією батареєю.

Прототип під назвою T0 був представлений 26 листопада. Він, як повідомляє компанія, є першим в лінійці з 12 тестових машин (лінійка називатиметься 0-series), які Elpedal збирається побудувати в найближчі три-чотири місяця. Десять з них, за словами фірми, будуть випробувані на дорогах в Норвегії і тест-пілоти розкажуть про досвід управління прототипами команді розробників.

Представити 0- series в Європі Elpedal планує 28 квітня на байк-шоу Spezi у Німеччині.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей