Електрокари Tesla підготують до зимових умов

20.12.2017 р.

Наші новини

Компанія Tesla готує оновлення програмного забезпечення, яке дозволить власникам заздалегідь включати обігрів акумуляторів доки машина знаходиться на зарядці, повідомляє Electrek.co. Зробити це можна буде за допомогою мобільного додатку.

Проблема полягає в тому, що сильно охолоджені акумулятори втрачають частину своєї місткості. Цей ефект навіть тим, хто хоч раз користувався мобільним телефоном або фотоапаратом на морозі. В електромобілі складнощі посилюються ще і тим, що взимку вимагається додаткова енергія на обігрів салону. В результаті у холодну пору року пробіг на одному заряді АКБ може скорочуватися більш ніж удвічі.

Вирішувати цю проблему почали ще при минулих оновленнях. Так, власники Tesla отримали можливість заздалегідь включати піч "від мережі", поки машина ще підключена до зарядки, що дозволяє прогріти салон не витрачаючи енергію акумулятора. Крім того, програмне забезпечення навчили "чесно" показувати заряд взимку: машина стала "зізнаватися", що через холод батарея заряджається не повністю.

Можливість підігрівання батареї існує в Tesla і зараз, але поки що це можливо лише за рахунок енергії самої батареї. Іншими словами, нова прошивка дозволить використовувати для обігріву акумуляторів зовнішню енергію - від зарядки. Це не вирішить повністю проблем із зимовою експлуатацією: в холодні дні Tesla все одно більше витрачатиме енергії на підтримку батарей і салону в теплі. Проте пробіг після "повної" зарядки повинен збільшитися істотно (як і витрата електроенергії на заряд машини).

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей