Pepsi замовила 100 вантажівок Tesla

14.12.2017 р.

Наші новини

Компанія Tesla упевнено набирає передзамовлення на тягач Semi Серед перших клієнтів - цілий ряд великих відомих компаній, причому деякі з них роблять по-справжньому оптову закупівлю недешевих вантажівок.

Найбільше передзамовлення на тягач Tesla Semi залишила корпорація PepsiCo, якій належать, наприклад, знамениті бренди Pepsi (газована вода) і Lay's (чіпси). Компанія розмістила замовлення відразу на сотню тягачів. Як заявив представник компанії, таким чином PepsiCo прагне скоротити витрати на паливо і зробити свій автопарк більш екологічним.

Сума замовлення не розголошується - відомо тільки, що при замовленні необхідно вносити депозит у розмірі 20 тис. доларів за один автомобіль, а ціни на Tesla Semi починаються з відмітки в 150 тис. доларів. Загальний парк компанії PepsiCo налічує 10 тис. автомобілів. Нові електричні тягачі доставлятимуть продукцію з виробничих майданчиків.

Окрім PepsiCo, велике замовлення залишила компанія Anheuser-Busch: виробник знаменитого пива Budweiser зарезервував для себе 40 тягачів. Також в числі замовників значаться WalMart, Sysco і ще з десяток інших компаній: за інформацією Reuters, Tesla зібрала вже 285 передзамовлень. За іншими даними, передзамовлень вже більше тисячі.

Найпростіша версія тягача має запас ходу в 482 км на одній зарядці. Топова Tesla Semi оснащується батареєю збільшеної місткості, яка забезпечить вантажівці запас ходу понад 800 км, але і обійдеться такий варіант як мінімум в 180 тис. доларів. Крім того компанія Ілона Маска випустить лімітовану версію тягача "Founders Series", за яку доведеться викласти від 200 тис. доларів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей