Mercedes орендував Tesla і потрапив у скандал

05.12.2017 р.

Наші новини

У неприємну історію потрапив німецький автовиробник Daimler, який вирішив вивчити нестандартним (можливо, що не найбільш законним) способом начинку американських електрокарів Tesla...

Автовиробникам частенько доводиться вдаватися до різних хитрощів, щоб порівняти свої розробки з існуючими технологіями колег по цеху. Наприклад, можна купити автомобіль конкурента, розібрати його на гвинтики і з'ясувати всі деталі, які цікавлять. Втім, не всі автоконцерни готові розщедритися на покупку авто конкурентів. За інформацією видання Der Spiegel, концерн Daimler не знайшов нічого простішого, як орендувати машину. Інтерес німці проявили до продукції американської Tesla, зокрема кросоверу Model X.

Daimler взяв на певний час електричний кросовер у однієї баварської пари. У гаражі подружжя всього три Tesla, які вони час від часу здають в оренду через компанію з прокату автомобілів. Так сталося і цього разу, коли сімейна пара вирушила у відпустку і на час відпочинку вирішила здати свою Tesla Model X в оренду.

За інформацією журналу, Daimler орендував електричний кросовер протягом семи тижнів в липні і серпні цього року. За цей час німці встигли обкатати машину на полігонах в Барселоні і Зіндельфінгені, вивчити її в екстремальних умовах, провести стендові випробування, а також повністю розібрати і зібрати назад орендований автомобіль (!).

Звичайно, на такі умови власники автівки не підписувалися. Підступ пара помітила майже відразу, коли чоловікові стали приходити сповіщення про те, що автомобіль знаходиться у Барселоні. При цьому угода про оренду не передбачала переміщення машини на настільки великі відстані. Коли ж Model X повернули, то власники помітили з'явилися на кузові відколи й невеликі вм'ятини. Остаточно підозри розвіялися, коли власники кросовера виявили в бардачку записку від технологічного центру Mercedes-Benz в Зіндельфінгені, в якій було написано: "Ви припаркувалися невірно".

У самому Daimler, судячи з усього, не бачать в цьому випадку нічого поганого. Як пише Jalopnik, у відповідь на запит про коментар, в автоконцерні відмовилися коментувати цю історію, але відзначили, що оренда тестових автомобілів є стандартною практикою в галузі.
Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей