Ілон Маск пообіцяв запустити на Марс електромобіль Tesla

04.12.2017 р.

Наші новини

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск написав у своєму Twitter, що перший політ ракети-носія Falcon Heavy відбудеться у січні 2018 року. Але цікаво тут інше - ракета полетить з незвичайним вантажем.

За словами Маска, Falcon Heavy запустить на орбіту Марса автомобіль Tesla Roadster, в якому гратиме пісня Девіда Боуї Space Oddity 1969 року. Свого часу вихід композиції співпав з висадкою екіпажа космічного корабля Аполлон- 11 на Місяць, а Бі-Бі-Сі використовувала її у своїх трансляціях при освітленні місії.

"Вона [рекета] буде в космосі мільярди років, якщо не вибухне при зльоті", - додав Маск (катастрофа дуже вірогідна, говорить топ-менеджер).

Надважку ракету, яка складається з трьох  ракет Falcon 9,запустять з майданчика LC-39A в космічному центрі імені Кенеді у Флоріді, звідки запускали космічні кораблі в рамках місячної програми США "Аполлон".

"Так чи інакше, це буде захоплююче видовище, я гарантую", - написав Маск.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей