Вантажівка Tesla: фото та усі характеристики

17.11.2017 р.

Наші новини

Каліфорнійська марка Tesla представила свою першу комерційну модель - електричну вантажівку Semi. Новинка володіє неабиякими технічними характеристиками, про які розповів на офіційній презентації глава марки Ілон Маск, але про це трохи нижче.

Видатні динамічні характеристики для комерційного транспорту - це далеко не найважливіше. Але саме в цьому відношенні Tesla Semi може здивувати, судіть самі: порожня вантажівка здатна розганятися до 96 кілометрів на годину лише за 5 секунд. Повністю завантажена Tesla Semi з трейлером вагою в 80 000 футів (трохи більше 36 тонн) здатна набирати 96 кілометрів на годину за 20 секунд. "Ми розробили Tesla Semi, щоб вона була швидкою, як куля", - сказав Маск під час презентації.

Домогтися такого результату дозволила просунута аеродинаміка. Коефіцієнт лобового спротиву у Tesla Semi виявився краще, ніж у Bugatti Chiron - 0,36 Cx (У Chiron - 0,38 Cx).

Найголовніша проблема, яка стояла на шляху Tesla під час створення Semi, це зробити так, щоб їхні вантажівки не простоювали біля зарядних станцій. Чутки говорили, що з цим у Semi є проблеми, але на презентації Ілон Маск заявив, що його вантажівка здатна на одному заряді долати до 500 миль (804 кілометри) по шосе.

Крім того, що вантажівка виявилася швидкою і володіє пристойним запасом ходу, вона також отримала саму просунуту версію автопілота, а також системи попередження зіткнень.

Tesla також продумала ще одну важливу річ: вантажівка оснащена системою, яка буде запобігати складанню причепа. Лобове скло Tesla Semi бронебійне, завдяки чому поліпшується безпека водія.

На презентації Ілон Маск заявив, що ресурс Semi складе не менше мільйона кілометрів, і якщо датчики в вантажівці зафіксують несправність, то вони сповістять про це водія через фірмовий додаток. По суті, в Semi вбудована повноцінна телеметрія.

Під час офіційної презентації Маск також повідомив, що їх вантажівка не тільки "поб'є" будь-якого дизельного конкурента за вартістю доставки вантажу на одну милю, але також і вдарить по залізничному транспорту.

Виробництво електровантажівки Tesla почнеться в 2019 році, замовлення марка почала приймати вже зараз.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей