Panasonic визнав себе винним в затримці виробництва Tesla Model 3

01.11.2017 р.

Наші новини

Компанія Panasonic знає про проблему, яка викликала затримку виробництва нової Tesla Model 3, і найближчим часом виправить цю ситуацію. Про це заявив глава японської корпорації Казухіро Цугу.

Випуск Tesla Model 3 стартував в липні, до кінця року автовиробник планував довести обсяги виробництва до 5 тис. електрокарів в тиждень. Це найдоступніша модель Tesla, на яку вже отримані сотні тисяч замовлень, а черга розтягнулася більш ніж на рік. Проте, поки Tesla сильно відстає від наміченого виробничого плану.

Раніше повідомлялося, що причиною затримки стали недостатні постачання з боку одного з постачальників. Тепер ми знаємо ім'я цього постачальника - Panasonic.

Японці спільно з Tesla випускають на Гігафабриці у Неваді літій-іонні акумулятори стандарту 21700, які потім збираються в батареї для Model 3. Там же випускаються електромотори, і усе це прямує на каліфорнійський завод Tesla у Фрімонті, де і здійснюється фінальна зборка Model 3.

За словами пана Цуги, зборка батарей і їх елементів з базових "пальчиків" досі до кінця не автоматизована, і саме використання ручної праці викликає уповільнення виробництва. В теорії, вирішивши цю проблему, Panasonic і Tesla мають бути здатні вже з наступного року випускати батареї для 500 тисяч електрокарів в рік.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей