Характеристики Tesla Model 3: в реальності більше, ніж за паспортом

27.10.2017 р.

Наші новини

В розпорядженні журналістів виявився документ, відісланий компанією Tesla в Американське Агентство з охорони довкілля (EPA). Саме ця організація перевіряє екологічні показники автомобілів і сертифікує витрати палива для машин з ДВЗ і пробіг на одному заряді для електрокарів.

В своєму листі автовиробник прохає EPA погодитися із заводськими характеристиками Tesla Modal 3 і не публікувати результати власних вимірів. Нюанс в тому, що на тестах EPA електромобіль Model 3 показав себе краще, ніж обіцяє Tesla, повідомляє Electrek.co.

Так, запас ходу електричного хетчбека в топовій (і доки єдиною) модифікації склав 334 милі, а не 310 як стверджує Tesla (не 498, а 537 км). Крім того, з матеріалів виходить, що батарея Model 3 здатна приймати струм зарядки з максимальною потужністю 210 кВт, а не 120 кВт як стверджує виробник - іншими словами швидка зарядка може бути ще швидшою при використанні відповідних зарядних станцій.

До речі, раніше з матеріалів EPA вже було відомо про те, що місткість батареї Mode 3 Long Range перевищує 80 кіловат-годин, але сама Tesla спростувала ці дані, заявивши, що практична місткість - лише 75 кіловат-годин.

Не зрозуміло, проте, навіщо Tesla занижує характеристики Model 3. Можна лише припустити, що справа в надзвичайній популярності нової моделі і побоюванні внутрішньої конкуренції з Model S. Таким чином, занижуючи дані, виробник намагається показати перевагу дорожчих своїх моделей.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей