Будівництво найбільшої батареї від Tesla завершене наполовину

09.10.2017 р.

Наші новини

Будівництво найбільшої у світі літій-іонної батареї потужністю 100 МВт і місткістю 129 МВтгод завершене на 50% (станом на початок минулого тижня). Про це розповів глава Tesla Ілон Маск під час свого візиту в Австралію. Компанія обіцяла побудувати систему за 100 днів, або надати її безкоштовно, якщо не вдасться укластися в строк.

Батарея Tesla Hornsdale Power Reserve зберігатиме енергію, отриману від вітряних генераторів станції Neoen Hornsdale в Південній Австралії. Система потужністю 100 МВт і місткістю 129 МВтгод стане найбільшим у світі акумулятором, підключеним до енергомережі. До цього найбільшою системою вважалася установка AES Energy Storage в Південній Каліфорнії з потужністю 30 МВт і на 120 МВтгод.

Проект Tesla з'явився в результаті... обміну повідомленнями в мікроблозі Twitter. У березні американська компанія розповіла місцевому виданню, що готова побудувати в Австралії систему зберігання енергії потужністю 100-300 МВт за 100 днів з моменту підписання контракту. Австралійський мільярдер Майк Кеннон-Брукс запитав у Ілона Маска, наскільки серйозні ці наміри. У відповідь Маск заявив, що побудує систему в 100 МВт за 100 днів - інакше Австралія отримає її безкоштовно.

Неформальну угоду уклали ще в березні, але на отримання тендеру у компанії пішло декілька місяців. Відлік 100 днів почався тільки у кінці вересня, проте, як повідомив Ілон Маск, будівництво системи в Південній Австралії вже завершене наполовину. Бос Tesla відмітив, що компанія зробила половину робіт за пару місяців, хоча за такий термін, за словами Маска, "не можна зробити навіть ремонт на кухні".

Очікується, що будівництво системи обійдеться Австралії в 32,35 млн доларів США, не вважаючи податкових витрат і виплат робітникам. Раніше Маск писав у Twitter, якщо Tesla не укладеться в строк 100 днів, то втратить на проекті більше 50 млн доларів.

Під час свого візиту в Австралію Маск також заявив, що усю країну можна забезпечити сонячною енергією - досить побудувати сонячну ферму площею 1 890 кв. км. Чи буде Tesla реалізовувати цей проект, поки невідомо. Компанія Маска поступово придбаває увесь більший вплив на енергетичному ринку. Так, системи зберігання енергії Powerpack вже економлять австралійцям мільйони доларів.

Нещодавно Tesla почала поставляти системи зберігання енергії Powerwall у Пуерто-Ріко. Після урагану Марія країна залишилася без електрики і компанія Ілона відправила "сотні" пристроїв у регіон. В комплекті з сонячними панелями вони забезпечують пуерторіканців енергією на той період, поки в країні не відновлять централізоване постачання електроенергії.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей