Аналітик: За рік акції Tesla подорожчають більш ніж на 40%

06.10.2017 р.

Наші новини

Поки одні стурбовані відставанням виробництва Tesla Model 3 (в третьому кварталі було зроблено всього 260 седанів Model 3 - значно менше прогнозу в 1500 одиниць), інші пророкують компанії небувалий успіх в найближчому майбутньому.

Роміт Шах з Nomura Instinet впевнений, що Tesla буде лідирувати в індустрії електромобілів - як лідирувала Intel на ринку ПК в 90-х роках.

"Tesla - вертикально інтегрована компанія, яка відповідає як за виробництво, так і за організацію ланцюга поставок. Схожа ситуація спостерігалася і з Intel в 90-х, коли та збільшила доходи з 4 до 34 млрд доларів", - говорить Шах.

Він також додав, що майже 30 років тому головним обмежуючим фактором для комп'ютерів була продуктивність процесора - сьогодні на ринку електрокарів цим фактором є запас ходу або ємність батареї. Тоді як у Tesla, за його словами, є всі шанси обігнати конкурентів в цій сфері (ймовірно, мається на увазі анонсовані преміальні електрокари Mercedes, Audi, Porsche та ін). Шах пророкує зріст цільової ціни акцій Tesla до $ 500 за 12 місяців (що передбачає 44-відсоткове зростання, порівняно з рівнем закриття цього вівторка) при збереженні рейтингу "купувати". За даними FactSet, це найвища оцінка компанії серед 19 дослідницьких фірм.

Шах також передбачає, що до 2021 року продажі Tesla зростуть до 58 млрд доларів (у порівнянні з 8 млрд в минулому році). Крім того, за його оцінками, на той час загальний обсяг поставок електрокарів збільшиться до 877 тис. (в порівнянні з 112 тис., які очікуються за підсумками поточного року).

Сьогодні акції Tesla одні з найприбутковіших на ринку. З початку року їх зростання склало 65% (в порівнянні з 13% у S and P 500).

В цілому продажі Tesla в третьому кварталі зросли на 4,5% в річному вираженні - до 26,15 тис. автомобілів. З них 14,07 тис. - Model S, 11,87 тис. - Model X. У порівнянні з другим кварталом продажі зросли на 17,7%. У Tesla очікують, що за підсумками року продажі досягнуть 100 тис., що буде на 31% вище результату 2016-го.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей