Електромобільна революція, або коли нафтовики заявлять про своє банкрутство

27.09.2017 р.

Наші новини

Головний редактор видання Clean Technica Захарі Шаан, який входить до списка найвпливовіших осіб в енергетичній галузі, поділився оптимістичним прогнозом на найближчі 13 років для виробників електромобілів і песимістичним - для нафтових компаній.

2017

На ринку починають з'являтися перші електромобілі з пристойною автономністю і за більш доступними цінами: Renault Zoe, Chevy Bolt/Opel Ampera-e, Tesla Model 3. Ці та інші моделі підігрівають інтерес і продажі в США, Європі та Китаї. Збільшується мережа станцій зарядки, які все частіше інтегруються в інфраструктуру торговельних і розважальних центрів. Великі автогіганти оголошують про плани щодо переходу на електромотори (Volvo, Daimler та ін).

2018

Ідея електричного транспорту проникає у свідомість рядового споживача. Продажі моделей Tesla і Nissan Leaf збільшуються, а дизельних і бензинових автомобілів - падають (чималу роль в цьому зіграють заборони на дизельний транспорт, введені в багатьох європейських країнах). Мережа станцій Tesla Supercharger об'єднує практично усі великі міста США і Європи. Анонсується нова автівка Tesla - Model Y.

2019

Доля моделей plug-in на ринках Нідерландів, Франції, Німеччини і Великобританії досягає 10%. І в Європі, і в США електрифікується ринок доставки вантажів. У Неваді закінчується будівництво Tesla Gigafactory, ще одну фабрику будують в одному зі штатів або за кордоном. З'являються перші Model Y, Tesla нарощує виробництво електричних вантажівок.

2020

Через зниження попиту і затовареність ринку нафтові компанії зазнають збитки, теж саме стосується і автовиробників, які зволікали з переходом на електромотори. Ford і GM близькі до банкрутства. Інвестори вкладають великі кошти у фабрики акумуляторів. Доля важких електровантажівок на ринках Європи і США досягає 10 - 20%, електробусів - більше 70%.

2021

Найбільші нафтові компанії оголошують про своє банкрутство. Доля продажів плагін-гібридів в США і Європі досягає 20-25%. Ціни на літій-іонні батареї значно знижуються.

2022

Більшість споживачів усвідомлюють переваги гібридного транспорту, а самі передові вже пересідають на повністю електричний. Майже усі нові моделі вже конструюються повністю електричними.

2023

У великих містах починає розвиватися автономний транспорт, але поки що ту вигляді роботаксі. Доля плагін-гібридів серед нових автомобілів досягає 23-50% в Європі і США, в Китаї - 50-70%. Традиційні заправки і автомайстерні поступово закриваються.

2024 - 2030

За ці п'ять років завершується фаза переходу на електротранспорт і розвиток інфраструктури. Для більшості стає простіше, зручніше і дешевше користуватися таксі-безпілотником, чим купувати власну машину. Китайські бренди проникають на ринки США і Європи. У містах стає набагато чистіше та тихіше.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей