Пробіг Tesla Model 3 виявився більшим, ніж заявлялося

22.09.2017 р.

Наші новини

Згідно з даними офіційної сертифікації Агентства з охорони довкілля США, пробіг Tesla Model 3 в модифікації Long Range на одній зарядці дорівнює не 310 милям (499 км), як заявив виробник, а 334 милям (538 км). Дані були опубліковані в офіційному звіті після проведення випробувань.

Агентство проводить оцінку дальності пробігу за власним циклом EPA. В його рамках пробіг машини заміряється в ідеальних умовах, на типовій швидкості руху для міського і заміського циклу. Потім з таких ідеальних цифр відкидається 30% - для врахування чинників реального світу, які зважають машині рухатися энергоэффективно. Головним з них зазвичай є неефективна манера керування більшості людей. Розганяючись, вони притискаються до бампера машини, яка їде попереду, і, часто не маючи можливості її обігнати, потім вимушені гальмувати, марно витрачаючи енергію. Так само нераціонально вони поводяться перед світлофорами і перехрестями.

Для Model 3 LR дальність на типових для дорожнього руху швидкостях при раціональному керуванні дорівнює 796 км в місті або 728 км на трасі. Остання цифра нижча тому що рух на трасі заміряється з більшою швидкістю, чим в місті. На вищій швидкості вище опір повітря. До того ж, електромобілі в місті за рахунок регенеративного гальмування рекуперують велику частину енергії, яку звичайна машина витрачає при гальмуванні. Віднявши від цих цифр 30% і прийнявши поїздки в міському режимі за 55% пробігу, а в заміському - за 45% стандартного пробігу, агентство отримало автономність Model 3 в 537 км.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей