Tesla збільшила запас ходу Model S/X 60/60D через ураган Ірма

11.09.2017 р.

Наші новини

Компанія Tesla розіслала власникам електромобілів Model S/X 60/60D, що знаходяться в зоні потенційної загрози від урагану Ірма, оновлення програмного забезпечення, яке збільшує запас ходу. Причому, це було зроблено автоматично - власники машин із здивуванням виявили, що можуть проїхати на 65 км більше на одному заряді.

Справа в тому, що у 60-х моделей Tesla встановлена батарея місткістю 75 кВтгод, проте лише 60 з них доступні для використання. Така ідея виникла через те, що собівартість машин серії 75, в яких доступні усі 75 кВтгод, досить висока і не усі клієнти були згодні відразу платити таку велику суму. Тоді автовиробник вирішив випустити 60-у серію з тією ж батареєю, але із заблокованими 15 кВтгод. Ці машини Tesla продавала собі в збиток, проте з розрахунком повернути гроші пізніше, пропонуючи власникам за суму в декілька тисяч доларів розблоковувати заряд, який залишився, і перетворити, наприклад, Model S 60 в Model S 75.

Досі, втім, не усі клієнти погодилися на доплату - для багатьох і 60 кВтгод цілком достатньо. Ураган Ірма, який прийшов до південного сходу США проте, зробив запас ходу життєво-важливим параметром при евакуації із зони лиха. Ось чому в Tesla вирішили розблоковувати "неоплачені" кіловати на усіх 60-х машинах в зоні можливої загрози.

Безкоштовне розблокування батареї, проте, не буде вічним - 16 вересня, коли ураган вже не представлятиме загрозу, електромобілі знову втратить частини запасу ходу.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей