Рекордні пробіги: Tesla Model S, які проїхали майже півмільйона кілометрів

31.08.2017 р.

Наші новини

Tesla Model S як і раніше є новим авто, тому визначити його "надійність, перевірену часом", доволі складно. Вірніше, це було важко зробити до недавнього часу.

Так, один власник каліфорнійського електрокара, мешканець Фінляндії, вже може з гордістю і точністю сказати: "Я зробив дуже вигідну покупку". І неспроста: йому вдалося проїхати на своїй "есці" з батареєю на 85 кВтгод 400 тис. км без яких або проблем!

На сьогоднішній день більшість електромобілів Tesla Model S не проїхали і половини цього пробігу, проте власник цієї машини, Арі Нюссосеста, працює таксистом і регулярно використовував автомобіль з 2014 року.

За словами власника авто, єдине, що ремонтувалося- батарея, яка відмовлялась заряджатись та була відремонтована по гарантії. До речі, за таку кількість кілометражу АКБ деградувала усього на 7,5% (на момент купівлі запас ходу поповнювався приблизно на 400 км, зараз - на 370 км). При цьому за весь час експлуатації Tesla Model S жодного разу не була навіть в дрібній ДТП.

Інший приклад - Tesla Model S 85D із США. За два роки вона проїхала 480 тис. км. Цей автомобіль належить компанії Tesloop і подорожує між Лос-Анджелесом та Лас-Вегасом. Як стверджуюсь у фірмі, за весь час експлуатації електрокар дозволив їм зекономити на паливі та обслуговуванні мінімум 60 тис. доларів. Експлуатація автівки з ДВЗ з таким пробігом обійшлася б їм у 70-86 тис. доларів, тоді як на Tesla було витрачено 10 тис. у.о. Оскільки зарядка була фактично безкоштовною, ці гроші пішли на технічне обслуговування і ремонт. 6,9 тис. доларів було вкладено в технічне обслуговування, а 3,5 тис. доларів - на усунення несправностей, "викликаних проїздом через глибоку воду". Крім того, на "рекордній" Model S були вироблені і інші додаткові ремонтні роботи, але усі вони виконувалися за гарантією.

Компанія планує, що цей автомобіль проїде ще близько 1,5 млн км за наступні 6 років, і весь цей час авто знаходитиметься на гарантії.

Експерти відмічають, що високоякісні електродвигуни надзвичайно надійні - в промисловості вони можуть працювати до 100 тис. годин. Якщо говорити про електромобілі, то їх ресурс складає 10 млн км. Звичайно, на дорозі ситуація не така, як в цеху - немає дії погоди, дорожніх умов. Але, проте, цифри ці не можуть не вразити.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей