Іспанський стартап показав електрокросовер зі сміття та трави

18.11.2022 р.

Наші новини

Утворений у березні минулого року в Іспанії стартап Liux опублікував перші зображення своєї першої моделі – електрокросовера Animal. Компанія позиціонує себе як прихильник «зеленої» мобільності, тому Animal на 90% складатиметься з матеріалів рослинного походження та отриманих у результаті вторинного перероблення. Прийом попередніх замовлень на електромобіль за ціною від 39 тисяч євро вже відкрито.

Liux називає Animal кросовером, але він більше нагадує спортивний хетчбек з невеликим дорожнім просвітом, агресивними бамперами та розвиненим спойлером на кришці багажника. «Родзинкою» конструкції Animal повинні стати двері і відсутні середні стійки кузова.

Деталі кузова та шасі Liux планує виготовляти із біополімеру на основі органічних волокон. Також у виробництві будуть застосовуватися матеріали із пробки та армованого льону. Частину компонентів зроблять за допомогою 3D-друку.

Всередені Animal забезпечили кількома дисплеями та просунутою медіасистемою з операційною системою на базі Android. Елементи штучного інтелекту дозволять завжди підтримувати актуальність програмного забезпечення.

Бортова зарядна архітектура – 800-вольтова, тобто він може підтримувати заряджання потужністю до 350 кВт.

Топова модифікація Liux Animal отримає один 237-сильний двигун на задній осі, з яким зможе набирати 100 км/год за 5 секунд при максимальній швидкості 200 км/год і проїжджати без підзаряджання до 600 кілометрів. Також кросовер забезпечать знімним акумулятором. Стартують продажі з більш доступної версії Habitat Edition, яку укомплектують 190-сильним мотором і акумулятором на 300 кілометрів. Максимальна швидкість такого Animal становитиме 180 км/год.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей