Зреагували на падіння 400-річного дуба: дві Tesla Model X врятували життя своїм власникам

20.02.2020 р.

Наші новини

Дивовижний випадок трапився 15 лютого на одній з доріг у Великій Британії під час розгулу урагану Денніс. Дві сім'ї могли загинути, але, на щастя, цього не сталося тільки завдяки тому, що вони перебували в автомобілях Tesla.

За повідомленням Daily Mail, ситуація була наступною: фінансовий консультант Лоуренс Сандерсон їхав з дружиною Анною та трьома дітьми через графство Дорсет своєю Tesla Model X. Раптово на його автомобіль почав падати дуб, вік якого, як потім з'ясувалося, становив близько 400 років. У машини була увімкнена система Autopilot, яка максимально оперативно зреагувала, застосувавши екстрене гальмування. Уникнути зіткнення повністю не вдалося, і дуб впав на капот автомобіля, однак не накрив все авто. «Моя дружина трохи забилася та отримала синці, але окрім цього, ми абсолютно неушкоджені - це диво. Ще буквально секунда - і ми б загинули. Це було величезне, найбільше дерево, яке я коли-небудь бачив», - заявив Лоуренс Сандерсон представникам ЗМІ.

У момент падіння дерева назустріч Сандерсону їхала ще одна Tesla Model X під керуванням Джоша Уайтлока, який їхав зі своєю подругою Кітті МакКонелл та її мамою. Tesla Model X Джоша теж різко загальмувала, дуб зачепив і її передню частину, проте пасажири не постраждали.

На місце ДТП прибули пожежники, рятувальники, медики і служба автомобільних доріг Англії, які надали постраждалим допомогу.

Обидві машини після аварії потрапили під списання, однак найголовніше те, що люди у цій пригоді вижили.

Лоуренс Сандерсон подякував Ілону Маску в Twitter, заявивши, що його сім'я ним пишається. Пізніше Ілону подякувала і Кітті МакКонелл. Глава Tesla в боргу не залишився - відповів їм у Twitter і порадів, що всі учасники цього інциденту в порядку.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей