Який кросовер кращий? Tesla Model X vs Audi e-tron

13.09.2019 р.

Наші новини

З моменту офіційного дебюту Audi e-tron минулого року його постійно порівнювали з піонером сегменту електричних кросоверів – Tesla Model X. Про ці автомобілі відомо все, ціни оголошено давно, а журналісти вже встигли зняти десятки оглядів. Однак, суперечки про те, який з позашляховиків кращий, не вщухають досі. Що ж, давайте глянемо на факти і порівняємо ці два авто.

Розміри

В цілому, Tesla Model X більша за Audi. Його розміри становлять 5029 x 2271 x 1684 мм, а в розпорядженні e-tron - 4902 х 1938 х 1663 мм. Відповідно, є велика різниця в об’ємі багажника - 745 л (в конфігурації салону на 5 місць) проти 600 літрів. І це при тому, що у Model X також спереду є відсік на 187 л!

Краще Tesla справляється і з подоланням повітряного потоку. Так, коефіцієнт аеродинамічного опору у Telsa Model X становить 0.24, а у Audi e-tron - 0.28. Хоча справедливо буде відзначити, що в обох випадках показник відмінний. Для розуміння, у бензинових та дизельних аналогів він перевищує 0.30.

Стосовно дизайну - об'єктивно, це справа смаку. Інтер'єр обох кросоверів розкішний та відповідає усім сучасним вимогам.

Запас ходу

Для багатьох запас ходу є одним з найважливіших факторів при виборі електромобіля. І тут Audi помітно програє. Порівняємо дві топові версії кросоверів. Згідно з результатами тестів ЕРА, які відомі своїми жорсткими вимогами, audi e-tron 55 quattro долає на одному заряді не більше 328 км, тоді як TeslaModel X Long Range продемонструвала автономність у 523 км. Таким чином, різниця майже в 200 км!

Заряджання

Обидва електромобілі підтримують заряджання на 150 кВт. Час заряджання - однаковий. Однак і тут Тесла у виграші. Так, на відміну від Ауді, вона має велику та розвинену мережу Supercharger, завдяки якій власники «іксів» не відчувають будь-яких труднощів з «підживленням» своїх машин навіть під час далеких подорожей.

Динаміка

Audi e-tron прискорюється до 100 км/год за 5,7 секунд та розвиває максимальну швидкість у 200 км/год. Чим відповідає Tesla Model X? Розгоном за 4,6 секунди та максимальною швидкістю 250 км/год. Так, багато хто не надто звертає увагу на динаміку при виборі електрокара, але що як ви забажаєте трішки проїхатися «з вітерцем»?

Буксирування

І хоча на цей критерій часто не дивляться при купівлі авто, чому б не сказати про нього? Audi e-tron має здатність буксирування у 1800 кг, тоді як Tesla Model X - 2300 кг.

Технології

Обидва автомобілі, Tesla Model X Long Range та Audi e-tron поставляються в стандартній комплектації з адаптивним круїз-контролем та іншими функціями активної безпеки. Також вони укомплектовані камерами на 360 градусів, розумними парктроніками. Але при цьому автопілот у Тесла більш функціональний (наприклад, у нього є автоматична система зміни смуги руху та з’їзду з шосе), крім того, у Model X присутній інноваційний фільтр кондиціонування повітря, а також зимовий пакет (в Ауді він також є, але за доплату). Наостанок, Tesla постійно оновлює свої авто віддалено, завдяки чому вони удосконалюються та безкоштовно поповнюються новими функціями.

Водночас Audi e-tron не позбавлена деяких «дивацтв». Зокрема, її базова версія оснащується механічним регулюванням керма, що досить дивно для авто преміального сегменту. Викликає питання і така «фішка» як камери замість бічних дзеркал.

Самі камери розміщені на тонких кріпленнях, а картинка, яку вони передають, відображається на маленьких екранах. До цього складно звикнути, адже спочатку зір автоматично падає на камеру, а не на екран, розташований під лініями вікна. Також це ускладнює оцінювання відстані до інших транспортних засобів і швидкості, з якою вони наближаються.

Кут нахилу об'єктива камери можна відрегулювати, однак швидко змінити поле огляду у водія немає можливості - все рівно доводиться сильно нахиляти або повертати голову, що, звісно, не зовсім безпечно.

Ціна

Купити Tesla Model X можна мінімум за 77 882 євро, а мінімальна ціна Audi e-tron складає 83 350 євро. Як бачимо, «американець» дешевший за новинку з Інгольштадту більш ніж на 5000 євро. Хоча на захист Ауді варто відзначити, що у неї дешевші опційні кольори кузова - 540 євро (за будь-який колір) проти 900-2250 євро у Tesla (вартість варіюється від конкретного кольору). Для e-tron базовим (безкоштовним) є чорний колір, а для Model X - білий. Опційні колеса в обох авто коштують однаково - 1350 євро, хоча у Тесли ще є ексклюзивні диски за 5000 євро.

Підусумок

Обидва автомобілі, як бачимо, гарні - високотехнологічні, комфортні, динамічні. Однак у Tesla Model X є ряд суттєвих переваг. Ну а якщо ви потрапили в глухий кут у питанні вибору - завжди можна пройти тест-драйв будь-якого електромобіля.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей