Весільний Jaguar принца Гарі і Меган Маркл був електричним

21.05.2018 р.

Наші новини

Весільним автомобілем, на якому з церемонії одруження поїхали молодята принц Гарі і Меган Маркл, був електрифікований Jaguar E-Type Concept Zero. Ця машина була вперше представлена автовиробником у 2017 році, вона існує з єдиному екземплярі.

В основі Concept Zero лежить звичайний E-Type 1968 року, який був дбайливо відреставрований самим автоконцерном. Для машини розробили спеціальну електричну силову установку, яка за габаритами і вагою близька до оригінального бензинового шестициліндрового мотора серії XK. В компанії стверджують, що вони готові переобладнувати будь-який класичний Jaguar з мотором XK, випущений з 1948-го по 1992 рік, під електромобіль. При цьому переробка підвіскі та гальм не потрібна.

Машина оснащується досить скромним 40-кіловат-годинним акумулятором (приблизно така батарея ставиться на Nissan Leaf). Електропривод, проте, потужний: розгін до 100 км/год займає 5,1 секунд, а максимальна швидкість складає 270 км/год. Це швидше, ніж бензиновий E-Type з оригінальною рядною шісткою серії XK.

Ще одна відмінність Concept Zero від оригінального E-Type - сучасна панель приладів з великим мультимидийным дисплеєм. Крім того, машина отримала світлодіодні фари, яких в 1968 році, звичайно, не існувало.

Онук королеви Великої Британії Єлизавети II принц Гарі і актриса Меган Маркл повінчалися у суботу 19 травня 2018 року. Після весілля вони отримали титули герцога і герцогині Сассексьских. Гарі не є прямим спадкоємцем престолу, оскільки у нього є старший брат Вільям. Проте якщо той з якихось причин не зможе прийняти титул, саме Гарі стане королем Об`єднаного Королівства.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей