У Каліфорнії бензинові авто перестануть продавати через 15 років

25.09.2020 р.

Наші новини

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом підписав указ, який закликає повністю заборонити продаж нових бензинових автомобілів з 2035 року. Нові вантажівки на бензині також будуть під забороною, але вже з 2045 року, пише Los Angeles Times.

Таким нововведенням місцева влада хоче боротися з локальними викидами парникових газів. Адже Каліфорнія - один з найбільш «зелених» штатів США. Цей регіон виробляє найбільше відновлюваної електроенергії у країні і відомий своєю любов'ю до електромобілів.

А ось повністю паливні машини не зникнуть: жителі штату, як і раніше, будуть мати право володіти бензиновими автомобілями і зможуть продавати їх як вживані авто.


У своїй заяві Ньюсон прокоментував ситуацію так: «Серед усіх сучасних криз, з якими ми стикаємось як держава, і я б сказав, як нація, жодна не є більш важливою та сильною, ніж проблема клімату. Наші автомобілі не повинні посилювати лісові пожежі. Автомобілі не повинні впливати на танення льодовиків або рівень моря, загрожуючи нашим пляжам і береговій лінії». Вжиті заходи він назвав найефективнішим кроком, який держава може зробити для боротьби зі зміною клімату. 

Губернатор штату також зачепив проблему, що стосується нафти, а саме небезпечного методу її видобутку - гідравлічного розриву пластів. Ньюсон збирається зупинити роботи, пов'язані з цим способом видобутку, вже до 2024 року. Він також сподівається, що ці дії підштовхнуть автовиробників знизити вартість альтернативних автомобілів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей