Tesla розпочала будівництво заводу в Китаї

23.10.2018 р.

Наші новини

YouTube-користувач Wuwa опублікував відео з майданчика, де буде побудовано завод Tesla в Китаї. Судячи з ролика, вже почалося розчищення землі під будівництво підприємства. Робітники, з якими вдалося поговорити автору, розповіли, що ще кілька місяців тому на цій ділянці вирощувалися кавуни.

Влітку 2018 року компанія Tesla підписала угоду з владою Шанхаю, згідно з якою компанія Ілона Маска стане першим автовиробником в історії, який побудує на теренах КНР власний завод, а не спільне підприємство з якоюсь з місцевих фірм. Пізніше в Tesla повідомили, що мають намір прискорити спорудження заводу в Китаї, який отримав назву Гігафабрика №3.

Також китайські ЗМІ повідомляють, що Tesla домовилася про позику в китайському банку на будівництво заводу. Про яку суму йде річ - невідомо, проте раніше каліфорнійський виробник електрокарів заявив, що запуск першої черги виробництва потужністю 200 тис. авто на рік обійдеться у 2 млрд доларів.

Коли завод запрацює, поки що сказати важко. Однак влітку в компанії Тесла повідомили, що перші авто зійдуть з конвеєра "приблизно через два роки", а на повну потужність в 500 тис. електрокарівзавод вийде ще пізніше. Втім, можливо, терміни вдасться скоротити.

На підприємстві за непідтвердженими даними випускатимуть компактний та відносно недорогий кросовер Model Y. Хоча інші моделі там також можуть з’явитися.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей