Тесла отримала статус гірничодобувної компанії

24.09.2020 р.

Наші новини

Компанія Tesla не тільки збирається самостійно випускати акумулятори, але й має намір сама добувати для них літій. Автовиробник отримав право на розроблення родовища у штаті Невада, про що Ілон Маск оголосив на Battery Day.

За словами Маска, його компанія знайшла новий спосіб отримання літію з гірської породи, який на 30% дешевший від того, що застосовується на інших родовищах, і практично не шкідливий для довкілля. 

«Ми беремо гірську породу, отримуємо з неї літій, і повертаємо назад так, наче нічого й не було», - заявив Маск на презентації.

Ілон підкреслив, що для отримання літію використовуватимуть хлорид натрію, тобто просту харчова сіль. Маск зазначив, що йому не відомо, щоб хтось застосовував таку технологію раніше.

Варто зазначити, що це не перший випадок участі Тесли у гірничодобувній галузі. Так, як стало відомо раніше, компанія Маска готова профінансувати канадський стартап Giga Metals, який збирається розробляти родовище нікелю екологічно безпечним шляхом.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей