Tesla оновила Model S та Model X: нова електроніка та покращена керованість

13.03.2023 р.

Наші новини

Компанія Tesla оголосила про легкий рестайлінг флагманських моделей Model S і Model X. Електромобілям оновили керуючу електроніку, трохи змінили колірну гаму і дещо осучаснили шасі. Також обидві моделі отримали новий скляний дах, який, як заявлено виробником, також покращує керованість.

Обробленням інформації в системі електрокарів тепер займається більш потужний процесор, а самі джерела даних — камери і радари — вдосконалені.

У шасі найпотужніших версій Plaid, здатних прискоритися до 60 миль на годину (96 км/год) приблизно за 2 секунди, використовуються нові гальмівні колодки. Вони краще протистоять перегріву і, відповідно, ефективніше працюють.

Гамма відтінків кузова як і раніше включає лише п'ять кольорів, однак колишній червоний Multi-Coat Red замінили на глибший відтінок Ultra Red з цінником у 3 тисяч доларів. Водночас Model S та Model X можна пофарбувати у чорний, сріблястий чи синій за 1500 доларів, а штатним залишається білим кузов.

Новий панорамний дах пропускає вп'ятеро більше світла при тому рівні захисту від ультрафіолету, а саме скло стало тоншим і легшим. На думку Tesla, на керованості це позначиться позитивно, оскільки центр тяжіння стає нижчим.

Нарешті, тепер на Tesla Model S та Model X офіційно можна встановити звичайне кругле кермо замість штурвала, і це безкоштовна опція. Штурвал, нагадаємо, з'явився на електромобілях із останнім великим оновленням два роки тому, але викликав хвилю критики від покупців.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей