Tesla непомітно придбала перспективного розробника батарей

09.10.2019 р.

Наші новини

Tesla продовжує скуповувати компанії з багатим досвідом у сфері інжинірингу. Тепер вона придбала канадську Hibar Systems, що вважається експертом в сфері літій-іонних батарей.

На тлі інших угод, ця виділяється атмосферою секретності.Ані Tesla, ані Hibar Systems офіційно не оголошували про купівлю. Про цю угоду стало відомо лише завдяки вивченню юридичних даних Tesla: станом на липень 2019 року Hibar Systems не було серед її дочірніх підприємств, а в записі від 2 жовтня вона раптово там з'явилася.

Немає навіть точної дати поглинання, яке відбулося у проміжку між липнем та 2 жовтня. Відома ще одна цікава деталь: приблизно 16 вересня Hibar Systems видалила свій колишній сайт та замінила його однією сторінкою.

Завдяки веб-архіву вдалося дізнатись, що раніше на сайті компанії було розміщено наступний опис: «До новітніх технологічних розробок Hibar відносяться вдосконалені автоматизовані вакуумні заправні системи для літій-іонних акумуляторів, призначені для використання в електромобілях, ноутбуках та інших продуктах». І хоча назва Hibar маловідома, ця компанія зі штатом близько 50 осіб працює в зазначеному напрямку з 1970-х років, а нещодавно вона навіть отримала від канадського уряду багатомільйонний грант на розробку «вдосконалених літій-іонних акумуляторів».

Як вважають західні ЗМІ,  нове придбання Тесли допоможе їй у створенні власних літій-іонних батарей нового покоління.

Наразі батареї для Tesla випускаються на заводі Gigafactory в Спарксі, штат Невада, який знаходиться в спільному володінні та експлуатації з Panasonic. Tesla підписала угоду про співпрацю з японською компанією в 2014 році. При цьому в лютому вона придбала іншу компанію, що займається виробництвом акумуляторів - Maxwell Technologies. Ця угода обійшлася автовиробникові у 218 млн доларів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей