Новий звіт Tesla: електромобілі компанії горять рідше, ніж бензинові авто

23.07.2019 р.

Наші новини

Компанія Tesla свого часу зіткнулася з тим, що підвищена увага з боку людей і ЗМІ може мати і негативні наслідки. Це стосувалося, зокрема, аварій, коли водій використовував автопілот, а також випадків загоряння. Як відомо, електромобілі горять зовсім не так, як звичайні авто, і їх значно складніше загасити.

І ось уже рік Tesla публікує звіти, що стосуються якраз таких питань. Нещодавно компанія опублікувала четвертий звіт, який відображає статистику за підсумками другого кварталу поточного року.

Отже, згідно з новим звітом, Tesla зафіксувала одну аварію на 5,26 млн км, якщо говорити про автомобілі, в яких водії використовували автопілот та функції активної безпеки. Для порівняння, в тих машинах, де автопілот і функції активної безпеки не використовуються, одна аварія траплялася на кожні 3,52 млн км, тобто істотно частіше. При цьому, в середньому в США одна аварія відбувається на 800 000 км. Іншими словами, водії Tesla в цілому потрапляють в аварії набагато рідше, ніж в середньому у США, а користувачі автопілота та функцій безпеки - ще рідше.

Що стосується проблеми займання, звіт Tesla говорить, що в період з 2012 до 2018 року траплялася одна пожежа на 273,6 млн км. Для порівняння, в середньому по США цей показник становить одну пожежу на 30,6 млн км. При цьому, задля точного порівняння Tesla навіть врахувала випадки, які безпосередньо не пов'язані з самим авто (наприклад, підпал), на які припадає приблизно 15% всіх пожеж електрокарів Tesla.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей