Навіщо Tesla випустила короткі червоні шорти за 70 доларів

07.07.2020 р.

Наші новини

Ілон Маск відомий тим, що час від часу  випускає під брендами своїх компаній дуже незвичайні товари. Наприклад, для The Boring Company він одного разу випустив вогнемет. А ось тепер «відзначилась» Tesla - вона почала продаж власних «коротких шортів».


Насправді цей новий продукт виробника електромобілів є своєрідною відповіддю біржовим спекулянтам, які грають на коротких позиціях, які так і називаються - Shorts або шорти (шортити - значить грати на пониження). Їхня мета - заробити на обвалі курсу акцій Tesla (цікаво, що ще у 2018 році Маск відправив коробку коротких шортів Девіду Ейнхорну - відомому голові хедж-фонду, який активно шортить акції Tesla). 

Маск не раз говорив, що така біржова гра дуже ризикована для спекулянтів, оскільки поки що акції його компанії дорожчають. Минулого тижня Tesla стала найдорожчим автоконцерном у світі, тому випуск шортів - відповідь спекулянтам, які втратили на цьому гроші.

Цікаво, що після того, як Маск розмістив пост про шорти у своєму твітері з 36-мільйонною аудиторією, сайт Tesla на деякий час перестав працювати через наплив відвідувачів. Зараз робота сайту відновлена.


У США шорти Tesla коштують 69 доларів 42 центи. При цьому на сайті компанії ціна вказана "$69.420" - з точністю до трьох знаків після коми. Це може бути відсиланням до жарту Маска про те, що він народився через 69 днів після 20 квітня (4/20, це число також є символом вживання марихуани). Але крім жартівливого змісту в цій ціні є ще один один прихований сенс. Число «420» - це пряме відсилання до гучної історії про викуп всіх акцій Tesla на біржі. У 2018 році Маск написав твіт про те, що планує викупити акції Tesla за ціною 420 доларів за штуку, що призвело до їх різкого подорожчання (на той момент вони коштували близько 350 доларів). Пізніше бізнесмен назвав свій твіт жартом - йому довелося заплатити штраф за позовом Комісії з цінних паперів та бірж США про навмисне введення учасників ринку в оману і піти з поста голови ради директорів компанії.

Щодо характеристик шортів, вони виготовлені з атласу, мають червоний колір та золотий напис S3XY ззаду (при цьому передбачено 5 розмірів). Нагадаємо, що спочатку Маск планував назвати моделі електромобілів Tesla буквами, які могли б утворити слово SEXY, проте концерн Ford не дозволив йому використати ім'я Model E, тому модель назвали Model 3 і вийшло саме S3XY.

Via: InsideEVs

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей