Коронавірус не перешкода. Tesla відзвітувала про найкращий квартал у своїй історії

03.04.2020 р.

Наші новини

Компанія Tesla випустила офіційний прес-реліз, в якому підвела підсумки виробництва і доставок автомобілів за перший квартал цього року. За обома показниками він став найкращим кварталом за весь час роботи компанії.

Отже, за перші три місяці 2020 року Tesla випустила 102 672 автомобілі і відвантажила 88 400 автомобілів. Водночас компанія нагадала, що виробництво кросовера Model Y стартувало у січні, а готові автомобілі почали відвантажувати вже в березні – це відбулося раніше, ніж планувалось. Нарешті, китайськй завод Tesla «досяг рекордних обсягів виробництва».

Все це має позначитись на фінансовому підсумку кварталу (його оголосять пізніше), на прогнозах аналітиків і, як наслідок, на вартості цінних паперів компанії. Останні можуть сильно підскочити в ціні, адже такий позитив Tesla різко контрастує з тим, що зараз відбувається в індустрії: наприклад, на тлі пандемії коронавірусу продаж автомобілів в Італії в березні впав на 85%, у Франції - на 72%, в Іспанії - на 69%.

Повертаючись до звіту Tesla, найбільший внесок у виробництво, як і раніше, робить Model 3 - разом з Model Y за квартал їх було зібрано 87 282, а відвантажено - 76 200. Model S і Model X сумарно зійшли з конвеєра в кількості 15 390, відвантажено - 12200.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей