Ілон Маск підтвердив переговори стосовно продажу Tesla арабам

14.08.2018 р.

Наші новини

Ілон Маск опублікував новий запис в корпоративному блозі на офіційному сайті Tesla, в якому прояснив ситуацію зі своїм наміром зробити компанію приватною. Бізнесмен підтвердив чутки про те, що фінансування для викупу акцій по 420 доларів за одиницю може надати суверенний фонд Саудівської Аравії.

За словами Маска, представники арабського державного інвестиційного фонду вперше звернулися до нього із подібною пропозицією на початку 2017 року. Пізніше було проведено ще декілька зустрічей, остання з яких відбулася 31 липня цього року - незабаром після того, як фонд придбав майже 5% акцій виробника електромобілів. На цій зустрічі виконавчийдиректор фонду підтримав бажання Маска перевести Tesla в приватну власність та пообіцяв фінансувати угоду - саме тому у своєму оголошенні від 7 серпня Маск заявив, що у нього є гроші для викупу акцій.

На даний момент Ілон Маск продовжує переговори з саудівським фондом, а також з іншими інвесторами. У листі глава Tesla підкреслив, що акції викуповуватиме переважно не сама компанія, тому її борги істотно не зростуть. Також він відмітив, що оцінка у 70 з гаком мільярдів доларів, які нібито потрібні на перетворення компанії з публічної в приватну, значно перебільшена: викуповувати папери будуть тільки у тих акціонерів, які не захочуть залишитися інвесторами компанії в її майбутньому новому статусі. Сам Маск розраховує, що дві третини нинішніх акціонерів залишаться.

Коли остаточна пропозиція буде сформована, Маск представить її раді директорів для схвалення. Потім має відбутися голосування акціонерів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей