Електроніка Tesla на 6 років обігнала розробки VW і Toyota

19.02.2020 р.

Наші новини

Останнім часом риторика автовиробників стосовно термінів появи повністю автономного транспорту на дорогах загального користування та найпросунутіших рішень у галузі електроніки дещо змінилася. Учасники ринку перейшли до більш тверезої оцінки власних сил, але детальне вивчення Tesla Model 3 показало, що по електронній начинці класичні автовиробники серйозно відстають від одного з флагманів автомобільної промисловості - Tesla.

Як зазначає видання Nikkei Asian Review, розбирання електромобіля Tesla Model 3 дозволила інженерам зрозуміти масштаб відставання провідних автовиробників у сфері автомобільної електроніки від Tesla. По-перше, для електромобілів цієї марки характерна більш високий рівень централізації функціональних обов'язків. Класичні автомобілі спираються на безліч окремих контролерів, примітивніших за своєю архітектурою. У Tesla багато функцій контролюються центральним комп'ютером, який в третьому поколінні складається з двох друкованих плат, що розділяються блоком системи рідинного охолодження.

Окрім того, такий стан справ характеризується ще одним аспектом: для Tesla прагне самостійно контролювати розробку ключових технологій, а якщо цього вимагають і терміни, то й масового виробництва потрібних компонентів. Це простежується за наявністю фірмового маркування на багатьох комплектуючих електромобіля. Автогіганти ж, у свою чергу, сильно залежать від сторонніх виробників.

На думку автоексперта, з яким поспілкувалося видання, у питаннях електронних розробок гіганти на кшталт Toyota або Volkswagen відстають від Tesla приблизно на шість років. І необхідність наздоганяти молодого конкурента лякає автовиробників не стільки через відсутність ресурсів та інженерний потенціал, скільки через неминучий перегляд структури постачальників. Кооперація, що формувалася десятиліттями, тепер надає автогігантам занадто велику інертність в оновленні компонентів, тоді як Tesla цим не обтяжена. «Суміжники», які роками вели автогігантів до ринкового успіху, тепер починають стримувати темпи технологічного розвитку діючих лідерів ринку.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей