Електромобільна платформа VW представлена офіційно: на ній побудують 10 млн авто

22.09.2018 р.

Наші новини

Концерн Volkswagen представив в своєму «шоу-румі» Gläserne Manufaktur у Дрездені серійний варіант нової модульної платформи MEB, яка призначена для електромобілів. На новому шасі випустять кілька мільйонів EV`ів - першу модель на цій архітектури (хетчбек I.D.) запустять у виробництво до кінця наступного року.

Новітня високотехнологічна платформа стане базою для "універсального електромобіля", що дозволить Volkswagen випускати сучасні та доступні за ціною моделі.

«Ми будемо максимально використовувати можливості, які може запропонувати електромобіль, і одночасно з цим домагатися значної економії за рахунок масштабного виробництва. Тільки на першому етапі кампанії на базі існуючої платформи буде випущено близько 10 млн автомобілів під різними марками концерну. MEB - економічна та технологічна основа універсального електромобіля», - заявив член правління Volkswagen, відповідальний за електричну мобільність, Томас Ульбріх.

За словами керівника відділу серійного виробництва рішень електричної мобільності Крістіана Зенгера, платформа МЕВ надасть покупцям значні переваги: «Модель I.D. - важливий етап в історії розвитку технологій. Цей автомобіль стане першим електромобілем, придатним для повноцінної повсякденної експлуатації, який зможуть собі дозволити мільйони людей». Наприклад, платформа МЕВ передбачає установку більш ємних акумуляторних батарей, що значно збільшує запас ходу. «Завдяки конфігурації плоскої батареї, розташованої під підлогою, автомобіль відмінно тримає дорогу і має більше місця всередині, що дозволяє нам зробити великий крок з точки зору збільшення вільного простору», - підкреслив Крістіан Зенгер.

До кінця 2022 року всі марки концерну (включаючи SEAT, Audi і Skoda) представлять 27 різних моделей на базі МЕВ. Всі моделі сімейства I.D. підтримують можливість швидкої зарядки. У розробці та виробництві перших електромобілів на базі МЕВ бере участь більшість підрозділів Volkswagen в Німеччині, в тому числі заводи з виробництва компонентів Volkswagen у Брауншвейгу, Зальцгіттері та Касселі. Із загального шестимільярдного бюджету програми електричної мобільності на розвиток даних виробничих майданчиків буде виділено 1,3 млрд євро. До 2020 року Volkswagen планує щорічно реалізовувати в Німеччині близько 150 тис. електромобілів, в тому числі 100 тис. моделей сімейства I.D.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей