Електромобілі удвічі вигідніші від звичайних авто в ремонті та обслуговуванні - дослідження

07.10.2020 р.

Наші новини

Електромобілі та гібриди можуть коштувати дорожче, ніж бензинові моделі, а ось витрати на їх технічне обслуговування та ремонт значно менші. Зокрема, американський журнал Consumer Reports провів дослідження і встановив, що обслуговування "електричок" обходиться дешевше аж удвічі!

В рамках дослідження експерти зібрали дані про різні машини (55 електромобілів і 200 гібридів), річний пробіг яких становив не менше 2 тис. миль і не більше 60 тис. миль - статистика по них виявилась нерепрезентативною. Також були виключені автомобілі із загальним пробігом понад 200 000 миль. Далі використовувалась інформація про середній обсяг витрат на утримання і ремонт транспортних засобів в розрахунку на 1 милю пробігу. У підсумку, було встановлено, що в середньому власники машин з двигунами внутрішнього згоряння витрачають на обслуговування і ремонт 6 центів за милю або $9,2 тис. за весь термін експлуатації. Власники електрокарів при аналогічному пробігу витрачають вдвічі менше - 3 центи за милю та $4,6 тис. за весь період відповідно.


«Електрокари не вимагають такого догляду, як моделі з двигунами внутрішнього згоряння. Крім того, що вони простіші та дешевші в обслуговуванні, значна кількість електромобілів та plug-in гібриди швидше набирає швидкість та викидає в атмосферу на 60% менше парникових газів», - підкреслили дослідники.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей