Дослідження: половина британської молоді хоче їздити на електромобілях

16.07.2018 р.

Наші новини

Британська автомобільна асоціація АА (Automobile Association) провила соцопитування на тему електромобілів. В ході дослідження було виявлено, що половина молодих людей готова їздити на електромобілях, тоді як серед їх "батьків і матерів" про такі авто подумує всього 25%.

Експерти відмічають, що серед споживачів існує немало міфічних побоювань з приводу електрокарів, що заважає їх популяризації. Так, 85% респондентів вважають, що для електромобілів встановлена недостатня кількість громадських зарядок,  а 76% опитаних вважають електроавто "недалекобійними" і занадто дорогими в купівлі та експлуатації. Крім того, ще 67% упевнені в тому, що на зарядку електромобілів необхідно надто багато часу. Нарешті, ті ж 67% людей, що брали участь в опитуванні, говорять про те, що серед електромобілів небагатий вибір моделей.

У свою чергу в АА рішуче спростовують ці міфи. Як відмічають в організації, на території Великої Британії вже встановлено 16 тис. публічних чарджерів на 5, 8 тис. майданчиках і  кожен місяць їх кількість збільшується майже на 350 одиниць.  В той же час при купівлі електромобіля уряд гарантує значну субсидію, а зарядка EV 'а коштує в рази менше за заправку ДВЗ-ників.

Що ж до запасу ходу, у деяких моделей він складає 400 км - і це при тому, що близько 95% британців проїжджають в день до 40 км.  Також активно розвивається мережа швидких "заправок", які дозволяють заряджати EV до 80% за 30 хв.

Нарешті, Британська автомобільна асоціація спростовує мізерність модельного ряду електромобілів. На ринку продається 38 моделей - від недорогих Renault Zoe і Tesla Model 3 до преміальних Jaguar I-Pace та Tesla Model X.

В організації підкреслюють, що електромобілі дозволяють не лише поліпшити екологічну обстановку, але і заощадити значні кошти свої власникам. На жаль, про це поки що замислюється тільки молодь.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей