Завод Tesla Giga Shanghai може стати флагманом усієї електромобільної промисловості

29.11.2021 р.

Наші новини

Завод Tesla Giga Shanghai в Китаї незабаром може стати найбільшим у світі підприємством з виробництва електромобілів – обігнати навіть головне підприємство Tesla у місті Фрімонт, що знаходиться в штаті Каліфорнія.

У звіті за третій квартал компанія заявила, що поенційний обсяг виробництва Giga Shanghai становить понад 450 000 автомобілів на рік (на ньому складаються лише Model 3 та Model Y). У Фрімонт завод складає усю актуальну лінійку бренду, водночас його річна потужність не перевищує 600 тисяч екземплярів.

Проте за останні місяці ситуація серйозно змінилася. Згідно з найсвіжішими даними, китайське відділення вже виробляє більше автомобілів, ніж американці. Якщо тенденція збережеться, то Giga Shanghai досягне потужності 672 тисячі електромобілів на рік. Ба більше, завдяки додатковим інвестиціям Tesla у розмірі 1,2 млрд юанів, компанія оптимізує існуючі виробничі лінії і водночас розширить пресовий, кузовний фарбувальний та складальний цехи. Це дозволить збільшити кількість робочих місць із 4 до 19 тисяч.

Нагадаємо, ще у 2020 році Ілон Маск заявил, що підприємство в Піднебесній досягне показника 1 млн автомобілів на рік. І, зважаючи на все, підкорити цю планку йому буде не так складно, як могло здатися спочатку.

Поки що Tesla не поспішає виводити на ринок нові моделі своїх електромобілів. Пов'язано це з логістичними проблемами та божевільним, ажіотажним попитом на актуальну лінійку.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей