Японія збирається заборонити бензинові та дизельні авто до 2035 року

03.12.2020 р.

Наші новини

До 2035 року Японія планує ввести жорсткіші правила регулювання внутрішнього авторинку, які полягають в забороні продажу бензинових і дизельних автомобілів. Про таку перспективу заявили в Міністерстві економіки, торгівлі і промисловості Японії, повідомляє Reuters з посиланням на телеканал NHK.

Якщо задумане буде виконано, то в середині наступного десятиліття у продажі залишаться тільки нові гібриди, електрокари та автомобілі на паливних елементах. Такі заходи розглядаються як частина стратегії Токіо, спрямованої на те, щоб до 2050 року повністю припинити викиди в атмосферу вуглекислого та інших парникових газів. Цю мету раніше озвучив прем'єр-міністр країни Йосіхіде Суґа.

Відзначимо, що минулого місяця схожу стратегію прийняла Велика Британія. Тоді місцева влада заявила, що з 2030 року в країні буде заборонено продаж бензинових і дизельних автомобілів. Як і Японія, Туманний Альбіон має намір до 2050 року стати країною з вуглецевою нейтральністю.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей