Відео: дах із сонячними панелями Tesla самостійно очищається від снігу

24.02.2021 р.

Наші новини

Крім автомобілів, компанія Тесла продає ще один цікавий продукт - Solar Roof. Це повноцінна заміна звичайному даху, який на 100% складається із сонячних батарей, прихованих під міцною скляною черепицею. Завдання такої покрівлі - виробляти енергію для будинку. За даними Electrek, за останній час компанії вдалося майже втричі збільшити продаж Solar Roof, а Ілон Маск назвав панелі наступним “хітом” Tesla.

Продаж збільшився, зокрема, за рахунок північних штатів США: там попит на Solar Roof зростає, незважаючи на те, що панелі ефективніше працюють на півдні, де майже цілий рік світить сонце. Батареї здатні виробляти енергію і в хмарну погоду, але снігопади роблять їх майже повністю неефективними.


Але Tesla знайшла вирішення цієї проблеми: Solar Roof постійно виділяє невелику кількість тепла, що підігріває сніг та змушує його сповзати з похилого даху. Це добре видно на ролику, яким поділився один з клієнтів Tesla зі штату Вісконсин: після хуртовини Solar Roof швидко очистився, тоді як у сусідніх будинків сніг так і залишився на даху.

Таким чином, власникам будинків, обладнаних Tesla Solar Roof, не потрібно хвилюватись, що в якийсь момент сніг впаде на голову або ж пошкодить дах.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей