У США показали електромотоцикл, який зможе розігнатися до 400+ км/год

17.08.2022 р.

Наші новини

Американська компанія Lightning Motorcycles представила байк Tachyon Nb. З ним вона хоче встановити новий рекорд швидкості для електричних мотоциклів: перевищити позначку 400 км/год, пише New Atlas.

Назва вигадана не випадково. Tachyon – це гіпотетична мікрочастка, яка може перевищити швидкість світла. Літерами Nb у системі хімічних елементів позначається екзотичний метал ніобій. Найбільший його виробник – CBMM – виступив партнером Lightning у цьому проєкті.

Ніобій використаний у гальмівних дисках, щоб покращити їхні характеристики за високих температур. Метал додали до компонентів бортового зарядного пристрою для підвищення надійності та ефективності. Також ніобій є в елементах шасі.

Ніобій робить деталі міцнішими і одночасно дозволяє знизити їхню масу. Засновник та голова фірми Lightning Річард Хетфілд розповів, що лише на зарядному пристрої вдалося заощадити 9 кілограмів без втрати потужності чи ризику перегріву.

Аеродинаміку Tachyon Nb допомагає опрацьовувати компанія Corbin, відомі світові фахівці у цій справі. Усі елементи виготовлені з карбону. Пілот може повністю сховатись за передній кожух, із завихреннями ззаду бореться краплеподібний обтічник на кормі.

Точну дату спроби рекордного заїзду поки що не названо.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей