У Норвегії майже перестали купувати паливні авто

07.10.2021 р.

Наші новини

Норвегія вже давно є лідером ринку електромобілів, якщо говорити про процентне співвідношення. Кросовер Tesla Model Y, який нещодавно вийшов на цей ринок, дозволив норвезькому ринку встановити черговий рекорд.

За підсумками вересня частка електромобілів серед усіх нових проданих авто склала 77,5%. З 17 992 проданих в країні за місяць легкових автомобілів 13 941 були електричними. І це на 45,8% більше, ніж роком раніше.

Але ще більше вражає інша частина статистики. Річ у тім, що, якщо брати до уваги тільки про приватних споживачів, то електромобілі вибрали вже 91,3% покупців! Тобто звичайні люди вже практично не купують машини з ДВЗ.

Фактично бензинові та дизельні машини в основному вибирають корпоративні клієнти і ті, хто користується лізингом. Зокрема, в сегменті лізингових авто частка електромобілів склала лише 51,4%, а в цілому за підсумками року вона очікується на рівні 40,7%.

Що стосується розподілу сил на ринку, лідером залишається Tesla. Найбільш популярним автомобілем виявився як раз новеньй кросовер Model Y – він розійшовся у кількості 3 564 од. За ним слідують Model 3 (2218 шт.) та  Skoda Enyaq iV (787 машин).

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей