У Німеччині представили електровен за 25 тисяч євро, який заряджається від сонця

28.07.2022 р.

Наші новини

Німецька компанія Sono Motors представила серійний варіант відносно бюджетного електричного мінівену Sion, який можна заряджати як від мережі, так і від сонця. Для цього в кузов машини вбудовані сонячні панелі із 456 напівелементами. Ціна новинки буде починатися з 25,1 тисяч євро, хоча спочатку 16 тисяч євро.

54-кіловатна батарея забезпечує мінівен запас ходу до 270 км. Ще 35 він зможе проїхати за рахунок сонячних панелей за ясної погоди. Розробник заявляє, що більшість кузовних і ремонтних робіт власники зможуть здійснювати самостійно, для чого Sono Motors випустить спеціальні буклети.

Поповнити батарею енергією до 80% на станції швидкого заряджання (CCS) можна лише за 35 хвилин, до 100% – за 59 хвилин. Від домашньої мережі акумулятор зарядиться на 80% за 12,5 годин, від терміналу Type 2 – за 4 години, а повністю – за 5 годин. Водночас Sion може бути джерелом живлення домашнього господарства, віддаючи енергію зовнішнім приладам через фірмовий зарядний термінал Sono Wallbox.

Привід коліс у автомобіля передній, його забезпечує трифазний електромотор потужністю 163 к.с. До 100 км/год машина розганяється за 9 секунд, її максимальна швидкість – 140 км/год.

Кліренс у мінівену невеликий – лише 165 міліметрів. Багажний відсік об`ємний – 650 літрів (або 1250 літрів при складених спинках задніх сидінь). Салон розрахований на п'ятьох людей.

Передня панель обладнана двома РК-екранами. Один з них – це щиток приладів, другий – діагоналлю 10 дюймів – тачскрин мультимедійної системи. Остання підтримує підключення зовнішніх пристроїв Apple Carplay або Android Auto і дозволяє керувати деякими функціями. З її допомогою можна, наприклад, дистанційно включити кондиціонер, перевірити стан батареї або визначити місцезнаходження електромобіля. В оснащення також входять однозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, електросклопідйомники, камера заднього виду.

Виробництво мають намір запустити у другій половині 2023 року. Воно планувалося раніше, але спочатку у Sono Motors виникли фінансові труднощі, а потім спалахнула епідемія коронавірусу. Кошти на створення Sion компанія зібрала за допомогою краудфандінгу.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей