Tesla призупинить випуск автомобілів у Китаї на пів місяця

24.06.2022 р.

Наші новини

Випуск електромобілів Tesla у Китаї буде припинено у першій половині липня у зв'язку з проведенням модернізації обладнання та виробничих потужностей. Про це повідомляє Reuters. Після відповідних заходів компанія розраховує наростити складання до 22 тисяч машин на тиждень із нинішніх 17 тисяч.

У Tesla розраховували вийти на нову виробничу потужність ще до середини травня (Model 3 – 8000 штук та Model Y – 14 000 одиниць), але цьому завадили протиковидні заходи після нового спалаху коронавірусу.

Через це ж обсяг випуску Tesla за підсумками другого кварталу виявиться приблизно на третину нижчим, ніж у січні-березні цього року. Зниження темпів виробництва пов'язане також із дефіцитом компонентів.

Паралельно з китайським заводом проблеми з виробництвом мають підприємства компанії в Техасі та Берліні. Там спостерігається нестача акумуляторів нового типу (з індексом 4680), а батареї старого типу (2170) затримуються у китайських морських портах.

Дефіцит компонентів призвів до затримки доставки автомобілів покупцям. Наприклад, клієнти з країн Європи отримають свої машини не раніше четвертого кварталу цього року, а Австралії вони дістануться тільки в I кварталі 2023 року. Покупці в Китаї можуть замовити машину і отримати її лише через 2-5 місяців.

Раніше голова Tesla Ілон Маск прогнозував труднощі у світовій економіці. У зв'язку з цим у компанії зупинили найм нових працівників на всіх підприємствах та ухвалили рішення щодо скорочення нинішнього штату співробітників на 10%.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей