Tesla придумала, як змусити безвідповідальних водіїв пристібатися ременями безпеки

12.05.2021 р.

Наші новини

Компанія Tesla запатентувала систему запобігання поїздок з непристебнутими ременями безпеки. Вона називається Improper Seatbelt Usage Detection і працює від датчиків, вбудованих у ремені та сидіння.

Розробка не допускає обману бортової електроніки - вона розпізнає пропущений за спиною ремінь або використання заглушки в замку паска безпеки. У разі виявлення “хитрості” блокується можливість руху, а також з’являються попереджувальні повідомлення на екрані медіасистеми та на смартфоні власника.


Вочевидь, цією функцією Tesla хоче захистити себе і своїх покупців від ДТП, пов'язаних з неправильною експлуатацією автопілота. Деякі водії не контролюють роботу системи, як того вимагає виробник, повністю розслабляються та втрачають контроль над дорожньою обстановкою, після чого зненацька потрапляють у важкі аварії.

Наочно оцінити суть проблеми можна завдяки цьому відео:

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей