Tesla Model S Plaid встановила новий рекорд Нюрбургринга

16.09.2021 р.

Наші новини

1000-сильний ліфтбек Tesla Model S Plaid встановив новий рекорд Нюрбургринга. Машині вдалося побити час проходження кола серед усіх електромобілів.

Заїзд відбувся 9 вересня. Офіційний час становить 7 хвилин 35 секунди. Model S Plaid рухалася із середньою швидкістю у 164 км/год. Цікаво, що до цього пілоти бренду мали намір пройти трасу з результатом у 7 хвилин та 5 секунд. Попередній рекорд з серпня 2019 року залишався за Porsche Taycan, який зміг пройти Нюрбургринг за 7 хвилин та 42 секунди.

Ілон Маск підкреслив, що заїзд проходив на повністю серійному автомобілі, який буквально привезли відразу з заводу. Проте, незабаром на Нюрбургринг привезуть доопрацьовану версію, яка буде оснащена спеціальними аеродинамічними елементами, карбоновими гальмами та гоночними покришками.

Дещо раніше з'являлася інформація, що прототип Tesla Model S Plaid зазнав аварії під час одного із заїздів на трасі Нюрбургринг Нордшляйфе. Подія була зафіксована 26 серпня. За непідтвердженою інформацією, автомобіль в цей час проходив планові випробування.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей