Tesla Model 3 увійшла до ТОП-20 найбільш продаваних автомобілів у світі

16.06.2021 р.

Наші новини

Tesla Model 3 залишається одним з найбільш затребуваних автомобілів у світі: за підсумками 2020 року, "трійка" увійшла до ТОП-20 найбільш продаваних легковиків та посіла перше місце серед електромобілів. Таку статистику наводить EVANNEX з посиланням на аналітику Focus2Move.

Так, серед усіх нових автомобілів Tesla Model 3 зайняла 16-ту позицію в рейтингу світового продажу. Загалом за 2020 рік вдалося відвантажити 439 760 одиниць Model 3.

Як не дивно, ТОП-3 цього списку зайняли вже давно присутні на ринку седан Toyota Corolla, кросовер Toyota RAV4 та пікап Ford F-Series.

Загалом від початку випуску Tesla вже продала понад 800 тис. "трійок". На другому місці Nissan Leaf - 500 тис. шт.

Цікаво, що за даними JATO Dynamics, 2020 закінчився для Європи зростанням ринку електромобілів на 147%. А з початку цього року темпи ще швидші. Лідером продажу став Renault Zoe, який розійшовся тиражем у більш ніж 99 тисяч шт. Друге місце дісталося Tesla Model 3 з результатом у 85 713 од.

Дещо інша ситуація склалася на китайському ринку. Місцевий бестселер, сіті-кар Wuling Hongguang Mini EV, обігнав американський седан і вирвався на перше місце. Причому розрив між конкурентами вельми відчутний. Причина тому - ця модель пропонується за неймовірно низькою ціною, від 4 500 доларів. Щоправда, і характеристики у неї дуже скромні.

Тим часом, стає зрозуміло, що кросовери завойовують і сегмент електромобілів. Підсумки квітневого продажу в цьому році наочно показують, що Model Y вже поступово випереджає Model 3 по всьому світу. Вочевидь, список найбільш продаваних електромобілів незабаром зазнає глобальних змін.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей