Panasonic запустить виробництво батарей нового покоління для Tesla у 2023 році

26.01.2022 р.

Наші новини

Японська компанія Panasonic розпочне виробництво літій-іонних батарей нового покоління для Tesla у 2023 році, повідомляє Nikkei Asia. Вони збільшать запас ходу електромобілів на 15%.

Новий акумуляторний осередок типорозміру 4680 (46 міліметрів у діаметрі, 80 міліметрів у висоту) матиме ємність у п`ятеро більшу порівняно з їхньою попередньою версією (18650). Завдяки цьому виробники можуть розміщувати в електромобілях менше осередків, що дозволить скоротити час на заряджання.

Компанія Panasonic розпочала створення технології на прохання Tesla, яка обіцяє за допомогою неї збільшити запас ходу Model S з 650 до 750 кілометрів на одному заряді. Тим не менш, Tesla продовжить розроблення власних акумуляторів.

З огляду на високу енергоємність батарей від Panasonic вартість їхнього виробництва знизиться на 10–20%. Як правило, близько 30 відсотків вартості електромобіля  – ціна акумуляторів.

Panasonic планує виготовляти батареї у японській префектурі Вакаяма, інвестуючи у завод близько 704 мільйонів доларів. Передбачуваний обсяг виробництва 10 гігават на рік - приблизно 20% від загальної кількості акумуляторів, які виробляє Panasonic. Такої кількості батарей вистачить на 150 тисяч електромобілів.

Нове покоління акумуляторів від Panasonic стане одним із найенергоємніших у світі та зробить компанію серйозним конкурентом для виробників з Південної Кореї та Китаю.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей