На американських заводах Tesla працюватимуть роботи-гуманоїди Optimus

27.01.2022 р.

Наші новини

Ілон Маск заявив про намір використовувати роботів Optimus як робочу силу на заводах компанії Tesla у Сполучених Штатах. Про це пише Bloomberg. В інтерв'ю виданню Маск заявив, що роботу цілком можна доручити прості завдання — наприклад, доставку деталей у різні куточки підприємств.

Маск вважає, що заводи Tesla - чудова платформа, щоб випробувати можливості робота. Ба більше, незабаром Optimus зможуть вирішити проблему з дефіцитом робочої сили. «Основу економіки складає праця. Але що буде, якщо ми матимемо дефіцит робочої сили? Я навіть не знаю, чи буде економіка така важлива в цьому випадку. Саме для цього нам і потрібен Optimus», – прокоментував свої наміри Маск.

Для того, щоб робот навчився «бачити», його оснастять камерами, які використовуються в електрокарах Tesla. За орієнтування у просторі відповідатиме автомобільна система автономного управління, яка, як очікується, розміститься у тулубі Optimus.

Крім намірів використати робот Optimus, Маск розкрив плани Tesla на 2022 рік. Він розраховує, що прибуток компанії зросте на 50 відсотків, а нові заводи в Остіні (Техас, США) та Берліні (Німеччина) почнуть виробництво кросовера Model Y. Ба більше, Маск нагадав, що цього року компанія не збирається виводити на ринок жодну нову модель: пікап Cybertruck повинен вступити в серію на початку 2023 року, кабріолет Roadster і тягач Semi ще пізніше.

Прототип робота Tesla Optimus представили у 2021 році. Він працюючий з урахуванням процесора з нейромережею та може виконувати легкі завдання, танцювати, і навіть пізнавати навколишнє простір і орієнтуватися у ньому. Очікується, що зріст робота становитиме 173 сантиметри, а вага – 57 кілограмів. На презентації проєкту роль робота виконував переодягнений актор.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей