Ілон Маск прокоментував зупинку головного заводу Tesla

26.02.2021 р.

Наші новини

Днями мережу облетіли чутки про те, що Tesla зупинила роботу заводу в каліфорнійському Фрімонті. Ця новина не пройшла повз Ілона Маска. Він розіслав співробітникам листа, в якому прокоментував цю новину. Документ опинився у розпорядженні видання Electrek.co.

Маск визнав, що підприємство дійсно зупинило виробництво, але не на два тижні, як стверджувалося, а тільки на два дні - зараз конвеєр вже працює. Голова компанії підкреслив, що проблему спричинила затримка доставки комплектуючих, але не сказав яких саме. З чуток, йшлося про комп'ютерні чіпи від Samsung.

Також у листі Ілон зазначив, що на оновлені Tesla Model S та Model X, які дебютували кілька тижнів тому, зараз високий попит, тому необхідно сильно наростити виробництво в наступному кварталі. Він також попросив співробітників порекомендувати гідних людей для найму на додаткову зміну.

Нагадаємо, що останній квартал 2020 року став для Tesla рекордним. За традицією, автовиробник зазвичай "зменшує оберти" на початку року, поступово нарощуючи темпи виробництва до другого півріччя., Зараз завод у Фрімонті працює фактично на межі своїх потужностей, тому навряд чи зможе зробити у 2021 році більше електромобілів, ніж у 2020 (а це, нагадаємо, 500 000 од.). Однак, очікується, що вже влітку запрацює нове підприємство у Берліні, до того ж, триває поступове нарощування виробництва на заводі в Шанхаї. Тому за підсумками року очікується новий виробничий рекорд - 700-800 тис. авто.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей