Ілон Маск обвалив курс біткоїна

13.05.2021 р.

Наші новини

Компанія Tesla відмовилася від біткоїнів як засобу оплати за електрокари, оголосив Ілон Маск. Відразу після цього курс криптовалюти впав з 54 до 47 тисяч доларів. Щоправда, дуже швидко відбулася корекція, і на момент написання цієї новини за один біткоїн дають уже 51 тисячу доларів.

У своєму твіттері Маск пояснив причини відмови від біткоїнів. Так, за словами Ілона, зростання курсу біткоїна змусило багатьох зайнятися майнінгом цієї криптовалюти, що завдає шкоди довкіллю. Адже для цього процесу потрібні великі обчислювальні потужності, які, в свою чергу, споживають багато електроенергії. До того ж, велика кількість електрики йде на проведення транзакції.

Ця енергія часто продукується тепловими електростанціями, що працюють на викопному паливі. Ще гірше те, що деякі з цих електростанцій працюють на вугіллі - найбруднішому з усіх можливих видів викопного пального, наголосив Маск.

Також Маск підкреслив, що зараз Tesla продаватиме біткоїни, які є на її рахунках. Він також підтвердив, що залишається вірним ідеї переваги криптовалюти в майбутньому. Нарешті, Маск допустив, що Tesla вибере для оплати іншу криптовалюту, якщо на її майнінг і транзакції вbтрачатимуть значно менше “брудної” електроенергії.

Нагадаємо, Ілон Маск оголосив про початок продажу Tesla за біткоїни 24 березня. У лютому компанія сама придбала цієї криптовалюти на $ 1,5 млрд.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей