Ілон Маск: нестача чіпів заважає радикальному зростанню продажів Tesla

12.10.2021 р.

Наші новини

Голова Tesla поділився з виданням autonews.com своїм поглядом на сучасний електромобільні ринок і оцінив вплив глобального дефіциту напівпровідників.

Як запевняє Ілон Маск, є кілька факторів, які не дають компанії продемонструвати зростання продажів вище 50%. Перше, та найголовніше – це як раз тотальна нестача чіпів. Проте, зараз вже будуються кілька великих заводів, які будуть покликані звести дефіцит до мінімуму. Маск впевнений, що ситуація нормалізується до наступного року.

Однак другу проблему вирішити буде куди складніше. Йдеться про порушення у логістичних ланцюжках. На останніх річних зборах акціонерів повідомлялося про те, що Tesla зіткнулася з відвертою нестачею вантажних суден. За сучасними оцінками, має пройти близько року, щоб ситуація нормалізуватися. До речі кажучи, саме це багато в чому стало каталізатором кількох підвищень цін на електромобілі бренду.

Так чи інакше, але поки що всі вищезазначені проблеми не сильно позначилися на виробництві. Нагадаємо, що в третьому кварталі цього року Tesla змогла поставити 241 тисячу автомобілів, що на цілих 40 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року. Маск зазначив, що компанія і далі має намір підтримувати подібні темпи виробництва. Дуже високі надії бос компанії покладає на 2023 рік, коли, на його думку, будуть подолані абсолютно всі труднощі.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей